Equi Eva

coaching met hulp van paarden

Wie zijn wij?

Mijn naam is Eva Buijing (1983). 
Als klein meisje was ik al met paarden in de weer. Op zondag mocht ik af en toe vrij rijden op de manege en toen ik oud genoeg was kon ik dan eindelijk op paardrijles. Al snel kreeg ik een verzorgpony en was ik ieder vrij uurtje te vinden tussen de pony's.
Toen ik mijn Havo diploma op zak had ben ik een jaar gaan werken om mijn eerste pony Izza te kunnen kopen.
Van Izza heb ik heel veel geleerd, van een onbeleerde pony groeide zij al snel op tot een fijne rijpony met een uitgeproken karakter die mij regelmatig even met beide benen op de grond zette.
Na een aantal jaar heb ik een mooie hengst uitgekozen en werd na een spannende tijd Aziz geboren.

Omdat werken met kinderen mij met de paplepel is ingegoten met een moeder in het onderwijs was de keuze om de Pabo te gaan doen snel gemaakt.
Na het afronden van mijn studie vond ik al snel een baan in het reguliere onderwijs. 
Het combineren van fulltime werk en de zorg van 2 paarden was best zwaar en daarom heb ik de keuze gemaakt Izza te verkopen. Zij kwam terecht bij fijne mensen die met haar gingen coachen. Regelmatig ging ik op bezoek bij Izza en kwam ik in aanraking met het coachen met behulp van paarden.
Dat wilde ik ook! Mijn 2 passies, kinderen en paarden, gecombineerd in 1 beroep. 

De opleiding Equine Assisted Coach aan Educatief Centrum de Keulseweg heb ik in 2022 afgerond. Hetzelfde jaar heb ik deze kennis aangevuld met het diploma van Anders Leren Met Paarden.

Naast mijn werk als coach werk ik als leerkracht op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.
Ik woon samen met mijn prachtige dochter, die net als haar moeder is besmet met het paardenvirus en onze 6 katten en 2 hondjes.
Samen zorgen wij voor onze pony Tanja die mij helpt met het coachwerk.Tanja is een shetlandpony van 19 jaar. Zij is heel lief en zachtaardig en is daarom zeer geschikt voor kleine kinderen of kinderen die wat angstig zijn. Ze geeft kinderen al snel vertrouwen zodat zij zich veilig voelen om zich te kunnen ontwikkelen. Tanja woont in Rotterdam waar ze 24/7 vrij kan bewegen samen met soortgenoten en een schuilstal tot haar beschikking heeft. 

Een pony die zeker een plekje op deze website verdient is Ginger. Na een lange zoektocht voor een nieuwe pony was het liefde op het eerste gezicht tussen ons. Ginger gaf mij het plezier in het rijden weer terug. Samen met Yara en haar pony gingen we er regelmatig op uit om een rondje door het park te rijden. Helaas was dit van korte duur en hebben wij veel te snel afscheid moeten nemen van haar. Een heftige koliek zorgde ervoor dat zij een operatie moest ondergaan. Helaas mocht dit niet baten en hebben wij haar in moeten laten slapen. 

Registraties
Equi Eva is aangesloten bij het KREAC (kwaliteitsregister Equine Assisted Coach). Ik werk volgens het beroepsprofiel en de ethische code van het KREAC (www.kreac.nl)

Daarnaast is Equi Eva aangelsoten bij het CAT (collectief Alternatieve Therapeuten). CAT- therapeuten werken volgens de GAT-beroepscode.